Kapcsolat

Hátas-Tanya

Nyilvántartási szám:

L-000286

Bodrogkisfalud, Bem József út

Godzsák Nelli

Tel: +36-30/447-88-77

E-mail: godzsak.nelli@pr.hu

Nyitvatartás:

Előzetes időpont egyeztetés alapján
Hétfőtől-Péntekig

Házirend

Házirend


A lovarda területén való tartózkodás SAJÁT FELELŐSSÉGRE történik!

A dohányzás illetve  nyílt láng használata a lovarda egész területén, beleértve a karámokat, és a fedeles lovardát is NEM MEGENGEDETT!

A lovaglás SAJÁT ,kiskorú esetén SZÜLŐI  FELELŐSSÉGRE történik!Bármilyen óvintézkedés ellenére, lovaglás során,baleset történhet. A lovak, lovaglás előtt/utáni ápolása a szerszámok rendbetétele, a lovagló óra része! A LOVAKAT A LOVASOKTATÓ OSZTJA SZÉT, a lovasok tudásszintjének megfelelően! Előzetes egyeztetés esetén is változhat a ló-lovas párosítás . Az oktató mindig a legmegfelelőbb ló-lovas párosításokra törekszik.

Lovas oktató felméri az újonnan érkező vendégeink lovaglási tudásszintjét. Terepre csak az mehet a balesetek elkerülése érdekében, aki az oktató szerint megfelelő szinten lovagol.

Az állatokat engedély nélkül etetni TILOS és VESZÉLYES!

A karámba, boxba engedély nélkül bemenni TILOS!

Ügyeljünk a tisztaságra! Az udvaron szemetelni TILOS, kérjük a szemetet a szeméttárolóba helyezni!

Kérjük,amennyiben itt tartózkodása alatt bármilyen rendellenességet észlel, jelezze az itt dolgozók felé!

Lovaglás során a kobak MINDENKINEK kötelező!Akinek nincs saját kobakja, annak a lovarda biztosít!

TILOS a lovon dohányozni, rágózni, cukorkát szopogatni!

A fedeles környékén a hangoskodás és a kiabálás NEM MEGENGEDETT!

Kérjük a lovasokat, hogy lovuk után a trágyát szedjék fel a patamosóban és a fedelesben/kinti pályán egyaránt, az erre a célra rendszeresített trágyaszedővel!

Lovaglás után a lovakat rendbe kell tenni, a zablát le kell mosni, a szerszámokat vissza kell vinni a helyére,az oktatók segítségével!

Az itt hagyott értékekért felelősséget NEM vállalunk!

A lovagló óra után itt hagyott gyermekekért felelősséget nem tudunk vállalni, mivel a lovasok óránként vannak beosztva, és az oktató a következő lovas oktatásával van elfoglalva! Megértésüket köszönjük!

Aki nem tud az előre megbeszélt lovagló órán részt venni, kérem jelezze telefonon,a lovaglást megelőző napon, hogy a helyére más lovast tudjunk pótolni! A lovagló óra napján lemondott időpontot a lovasnak ki kell fizetnie, a következő lovaglóóra ELŐTT! Ha a lovarda oktatója feledkezik meg az előre megbeszélt időről, abban az esetben a következő óra ingyenes a lovas számára!Késést nem tudunk elfogadni, mivel a lovasok egymás után szorosan be vannak osztva!

Kérjük az autóval érkező lovasokat, hogy a kapuba NE álljanak(tűzvédelmi, balesetvédelmi okokból,ló ki/bevezetés miatt) és a parkolóba a kerítésre merőlegesen álljanak!

A fedett lovarda a kinti pályákhoz képest zárt hely, amely a lovak számára nagyobb elszigeteltséget jelent, így fokozottabban reagálhatnak a zajokra, egyéb ingerekre. Ezért különösen fontos, hogy ne lépjünk be sem lóval sem ló nélkül meglepetésszerűen az ajtón, mert ez balesetveszélyes ránk és a pályán lovaglók számára is.

A „HELYET KÉREK” kifejezést használva (jó hangosan és érthetően) és a . ,,SZABAD”  illetve „TESSÉK” választ megvárva léphetünk csak be a fedett lovardába.
Legyünk figyelmesek és udvariasak (a kinti pályákhoz hasonlóan) a társainkkal a fedett lovardában is, vigyázzunk a nálunk kevesebb tapasztalattal rendelkező lovasokra, segítsük őket mindenben..
JOBB KEZEK TALÁLKOZNAK – szembejövő lovas esetén, ha mindkettő azonos jármódban van.
A KÖRÖN LOVAGLÓK  -  mindig a belső patanyomon haladnak, a többieket kívül elengedik.
A MAGASABB JÁRMÓDBAN HALADÓK - használják a külső patanyomot, az alacsonyabb jármódban haladók beljebb tartsanak.
OSZTÁLYBAN LOVAGLÓKHOZ CSATLAKOZNI – kizárólag az edző által vezényelt módon lehet. Ezektől eltérő esetekben (egyéni igénytől függhet, pl. fiatal lóval dolgozó lovas, vagy kezdő lovas esetén) mindig egyeztessünk minden velünk egy időben lovaglóval.

A szabályok betartása a kellemesen eltöltött szabadidőt szolgálják!Betartásukat köszönjük!