Kapcsolat

Hátas-Tanya

Nyilvántartási szám:

L-000286

Bodrogkisfalud, Bem József út

Godzsák Nelli

Tel: +36-30/447-88-77

E-mail: godzsak.nelli@pr.hu

Nyitvatartás:

Előzetes időpont egyeztetés alapján
Hétfőtől-Péntekig

Gyakori Kérdések

» Időpontot minden esetben kérni kell?Hogy működik a lovaglás?

Válasz: Igen, időpontot telefonon érdemes egyeztetni, így biztosan van hely lovagolni. Az utcáról beeső vendégeknek nem tudunk minden esetben lehetőséget biztosítani.A napokat felépítjük, a lovakat beosztjuk, így szeretünk mi is, mint mindenki, előre tervezni.Bejelentkezni kedd-szombat 30/447-88-77-es számon!

» Mit hozzon a lovas magával, a lovas órára?

A válasz egyszerű! Magát!:-) Viccet félretéve, kényelmes öltözete, ha van saját lovas öltözéke, akkor abban jelenjen meg. Kobakot,pálcát az istálló biztosít, akinek nincs, ha van sajátja, akkor hozza magával a lovas.Zárt cipő, aminek van egy kis ( lapos) sarka és kényelmes testhezálló, hosszú nadrág szükséges a lovagláshoz.

» Hagyjuk ott a gyermeket vagy menjek el a lovasfoglalkozás ideje alatt?

Válasz: Semmi esetre nem szerencséa, ha a szülő elmegy a gyermek lovasórája alatt, mert az esetleges balesetek feltárásában fontos szerepük lehet a szülőnek, illetve a lovasóra után a gyerekek felügyelete nem megoldott.

» A foglalkozások ideje a ló ápolását is magukba foglalják?

Válasz: Nem, foglalkozás idején kívüli az ápolás, szerszámozás. Egy lovanak tudnia kell, egyedül ápolni, szerszámozni, ez a lovaglásának idejét nem csökkenti.Ezért kérjük a lovasok pontos érkezését!

» Kié a felelősség baleset esetén?

Válasz: Ez egy nagyon összetett kérdés. Ha a lovasoktató mindent megtett annak érdekében, hogy a balesetet elkerüljék, abban az esetben el kell fogadni és tudomásul kell venni, hogy a ló, ijedős, menekülő, növényevő állat. Minden esetben lemozgatott, a szakmai szabályainak megfelelő lovat igyekszünk biztosítani, kobak nélkül senkit nem ültetünk lóra! A szülő nyilatkozatot ír alá, hogy a lovaglás saját felelősségre történik. Mindezeken túl érdemes ügyvéddel megbeszélni ezt a kérdést.

» Hány éves kortól üljünk lóra?

Válasz: Nem lehet elég korán elkezdeni, mondja a mondás.Bár ebben az esetben 3 éves kor előtt nem lehetne lóra ültetni a gyermekeket, mert a folyamatos mozgástól, a csípőizület, ami ilyenkopr még nem elég stabil, kilazulhat, valamint pszichésen sem elég érettek a gyerkőcök. 3-6 év között a lóval való ismerkedés, a ló ápolása, lépésben, ügetésben, vezetett lovon végzett feladatok kielégitik a gyermek igényeit. A lovaglás technikai tanítását 6-7-8 éves kortól célszerű elkezdeni.

» Még sosem ültem lovon, szeretnék terepre menni, mert a pályán lovaglás/futószárazás unalmas.Lehetséges?

Válasz: Semmi esetre sem viszünk ki olyan lovasokat akik nem tudnak a három alapjármódban biztonságosan lovagolni!A lovaglás veszélyes sport.A ló egy 500-600 kilógrammos állat.A tapasztalatlan lovas pánikba esik, a lovat nem tudja megfogni, sok esetben a tapasztalt lovas sem.Ekkora rizikót nem vállalunk be, még akkor sem, ha a vendég erősködik.Erre semmi szükség.Előszőr, az alapokat meg kell tanulni, azután, élvezetes terepek sorát lovagolhatja a vendég, nagyobb biztonságban.

» Az én gyermekem már 5 éves és nagy lovon lovagolt eddig.Nem akarom, hogy pónin lovaglojon.Lehetséges?

Válasz: A lovasítás az oktató feladatköre.Jószándékkal és tudása legjavával osztja be a lovas alá a lovakat! Bízzunk a döntésébe! Mindig gondoljunk arra, hogy az egyensúly mennyire fontos az élet bármely részén. Ha biciklizni szeretnénk megtanítani a gyermekünket, akkor sem nagypapa nagy biciklijére ültetjük fel, hanem egy ugyanolyan, de kisebb méretű kerékpárt veszünk neki. A lényeg, hogy a testmérethez harmonizáljon a sporteszköz!

» Amíg az egyik gyermekem lovagol, a másikkal játszunk a lovarda területén. Lehetséges?

Válasz: A lovaglás veszélyes sport! A lovak menekülő, ijedős állatok. Hirtelen zajra, furcsa mozdulatokra elképzelhető, hogy megugranak, vagy hirtelen vágtába kezdenek, miközben a lovasuk próbál tanulni rajtuk.A lovarda területén vannak fontos szabályok!A házirendben is le vannak fektetve, hogy mit szabad és mit nem. A legfontosabb, hogy mielőtt a pályához megyünk, vagy a fedeles lovardába belépünk `HELYET KÉREK` szólással figyelmeztessük a lovat,lovast és oktatót egyaránt, hogy be fogunk lépni, meg fogunk jelenni.

» Mit hozzon magával a gyermek táborba?

Válasz: A jó kedvét! Ezen kívül még :

 • tisztálkodó eszközök
 • meleg ruha,esőkabát,esernyő
 • rövidnadrág, póló
 • szalmakalap, vagy egyéb kalap a nap ellen
 • naptej
 • szugonyriasztó
 • szunyogcsípés utáni krém
 • hálózsák, vagy ágynemű
 • társasjáték, kártya,kedvenc DVD
 • lovaglásra alkalmas,hoszzú nadrág, zárt cipő,papucs
 • gumicsizma, ha van
 • ceruza, színes is
 • zsebkendő
 • elemlámpa
 • hátitáska, a túrához
 • fürdőruha
 • tornaszőnyeg, a jógához, aerobikhoz, vagy pléd
 • fehér, vagy krémszinű póló

A bentlakásos rendszerbe jövők, vasárnap este 6órától költözhetnek be, a napközis rendszerűek reggel 8re jöjjenek és délután 4 után vihetők el.